Дараком Тетово info@darakom.com.mk 044/333-388 044/333-611

Дараком започна како фирма за продажба на бои и лакови и железарија на 01.04.1994 год. со една продавница и еден вработен без возило.

Со текот на времето нашата дејност ја проширивме и денес како основна дејност ни се продажба и трговија на големо и мало на бои и лакови, фасади, железарија и др.

Застапници сме на голем број на брендови како што се:

-Невена колор – Лесковац Р Србија

– Бањакомерц Бекамент – Аранѓеловац Р Србија

– Хардекс Алати – Белград Р Србија

– Провентус – Софија Р Бугарија

– Диком Абро – Пловдив Р Бугарија

– Елан – Пријепоље Р Србија

– Станколак – Солун Р Грција

На неколку локации во Тетово и дистрибитивени центри во Тетово и Прилеп ви нудиме широка палета на производи:

1. Дараком 1
Никола Тесла бр.1 Тетово
тел: 044/337-202

2. Дараком 3
Благоја Тоска бр 112, Тетово
тел: 044/336-880

3. Дараком 2
илирија 98/3 (спроти гратски пазар), Тетово
Тел: 044/330-280

4. Дараком Стовариште, плац, Тетово
Деребој

5. Дараком Магацин – Комерција
Адреса Борис Кидрич бб Тетово
Тел: 044/333-388 044/333-611

6. Дараком магацин Прилеп

во кругот на фабриката билјана

Од нашата широка палета на производи што ви ги нудиме, застапници сме за македонија на BekamentNevena colors, Abro, Master-bg, Elan, Hardex.

Bekament

Бекамент има широк спектар на производи за градежни материјали и тоа внатрешни и фасадни бои и надворешни, фасадни и машински малтери, декоративни материјали, подлоги и импрегнација, градежни лепила, систем за поставување на керамика, маси за израмнување, хидроизолациони материјали.

Nevena colors

Од асортиманот на производи на Невена колор, достапни се програмите на Chermmax и Cool, кои нудат бои, лакови, емајл, лазуру, подлога, концентрат исл.

Abro

Комплетна автомобилска и потрошувачка производна линија од препознатливиот американски бренд Абро, извонредна вредност и висок квалитет како и целокупна поддршка и посветеност на клиентите.

Master-bg

Широка палета на лепаци, пурпени, силикони, самолепливи ленти и силиконски спреј

Elan

Голем спектар на производи од програмата на Елан, кои нуди бои, лакови, пополнувачи, лепак за паркет, премази, пурпени, силикони и сл.

Hardex

Комплетна достапност на производите на Hardex сите видови на ваљаци, четки, траки и фолии, сечила, опрема за тапетирање, линеари и либели, ѕидарски алат и опрема, миксери, абразивна хартија и опрема, алат за керамика и опрема, ламби, скали и скелиња, заштитна опрема, штитници за колена, четки и кеси.