Дараком Тетово info@darakom.com.mk 044/333-388 044/333-611
Radijator lak

Лак за радијатор

Изработен на база од висококвалитени синтетички лепаци, органски и неоргански пигменти,разредувачи и соодветни адитиви.

Product Description

• НАМЕНА: РАДИЈАТОР ЛАК се користи за заштита на метални површини.

• ПРИМЕНА:Се нанесува со четка, ваљак или со прскање во еден или два слоја. Следниот слој се нанесува после 12 часа.

• Површина за нанесување мора да биде сува, чиста, без прашина и замастување.

• Со  1 кгр. РАДИЈАТОР ЛАК може да се премачка 8 – 10 м2 во еденслој.

• СУШЕЊЕ: Зависно од температурата на средината суво е за 8 – 10 часа.

• За разредување и перење на алатот се користи уљен разредувач.

• VOC: maх. 400 g / l.

• Рок на употреба: 2 години во оргиналното пакување.