Дараком Тетово info@darakom.com.mk 044/333-388 044/333-611
gold-lazura

Cool Gold лазура

Gold лазура премиум е декоративен заштитен премаз изработен на база на специјалени восоци, УВ абсорбери, синтетички смоли, светли стабилни пигменти и разредувачи.

Product Description

Gold лазура премиум е декоративен заштитен премаз изработен на база на специјалени восоци, УВ абсорбери, синтетички смоли, светли стабилни пигменти и разредувачи.

Намена: Наменет е за заштита и декорација на дрво во ентериер и ектериер. Восоците и УВ абсорберите обезбедуваат долготрајна заштита на дрвото од УВ зраците и атмосферските влијанија.

Употреба: Се разредува со уљен разредувач до 10% во зависност од начинот на нанесување – четка, крпа или со натопување. Се нанесува на чиста, сува и обработена дрвена површина во 1-2 слоја за внатрешна заштита или 2-3 слоја за надворешна заштита.

Задолжително меѓуслојно лесно брусење

Со една кутија може да се премачка  8 – 10 m2 /l во еден слој.

Рок на употреба 24 месеци.