Дараком Тетово info@darakom.com.mk 044/333-388 044/333-611
osnovna-boja-za-drvo-cool

Cool Основна боја за дрво

Основен премаз за заштита на градежна столарија и предмети од дрво од атмосферски влијанија.

Product Description

 

Основен премаз за заштита на градежна столарија и предмети од дрво од атмосферски влијанија.

Изработен е од алкидни сврзувачи, пигменти, растворувачи и адитиви.

Се нанесува со четка, ваљак или со пиштол во два слоја, на сува, чиста и обработена површина во 1-2 слоја. За разредување и перење на алатот се користи уљен (маслен) разредувач.

Сушење: на допир 4-6 часа, за нанесување на следнит слој по 12 часа. Со 1 л боја може да се премачка 8-10 m2 во еден слој.

Рок на употреба: 24 месеци во оригинална амбалажа на температура од 5-250 C.