Дараком Тетово info@darakom.com.mk 044/333-388 044/333-611
akrilna-osnovna-boja-za-drvo

Cool Акрилна основна боја за дрво

Product Description

Употреба:

Акрилен основен премаз на водена база за заштита на дрвени површини за внатрешна и надворешна примена

•Изработен од Акрилен лепаци, пигменти и адитиви.

• Се нанесува со четка,ваљак, или со прскање на чиста, сува и избрусена површинана температура +10 oC – 25 ºC .

• За разредување (5-10%) и перење на алатот се користи вода за пиење.

• Сушење:суво на додир за 30 мин.За нанесување на наредниот слој 4 – 6  часа.

• Потрошување: со 1л. лак  може да се премачка од 8  – 10  м2 во 1 слој.

• Рок на употреба:24 месеци во оргиналната амбалажа на температура од  5 – 25 ºC.

ДА СЕ ЧУВА ОД СМРЗНУВАЊЕ

•Мерки на претпазливост: Да се чува од дофат на деца.Да се избегнува контакт со кожа и очи а доклоку дојде одма да се испере со вода и сапун.